تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
منظور از مؤسسه حقوقی چیست ؟

منظور از مؤسسه حقوقی چیست ؟

يکشنبه 5 دی 1400
20:59
خبرنگار ایرانی

تعریف مؤسسه

قبل از اینکه به تعریف و مشخصات یک مؤسسه حقوقی بپردازیم باید تعریف مشخصی از یک مؤسسه و انواع آن داشته باشیم . مؤسسات به دو بخش غیر انتفاعی مانند انجمن های اسلامی ، علمی ، احزاب و یا فعالیت های خیریه و مؤسسات انتفاعی که برای کسب درآمد ، تأمین  منافع مادی و تقسیم آنها بین اعضاء و سهامداران تأسیس می شوند ، مانند آموزشگاه های علمی ، فنی ، زبان و یا مدارس غیر انتفاعی .

تفاوت مؤسسه با شرکت

همانطور که گفته شد مؤسسه به دو بخش انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم می شوند ولی شرکت ها که تقریبا 27 نوع هستند و هرکدام مشخصات و ویژگی های مخصوص به خود دارند که عمدتاً براساس تعداد سهامداران و نقش آنها در شرکت تعریف می گردند .

مؤسسه حقوقی چیست ؟

مؤسسات حقوقی عموماً توسط چند وکیل تأسیس می شوند که جزو مؤسسات غیر تجاری قرار می گیرند و عمده فعالیت آنها برطرف کردن نیازها و سؤالات افرادی است که به دلایل گوناگون نیازمند ارائه خدمات و مشاوره های حقوقی می باشند .

در پاره ای از موارد اشخاص غیرذیصلاح و نا آشنا با مسائل حقوقی اقدام به تأسیس مؤسسه حقوقی می نمایند و در حقیقت تبدیل به بنگاه های کارچاق کنی می شوند . درخصوص تأسیس و راه اندازی مؤسسه حقوقی به این موارد باید توجه کرد .

·       شرایط تأسیس مؤسسه حقوقی .

·       وظایف مؤسسه حقوقی .

·       مزایا و معایب مؤسسات حقوقی .

·       تفاوت مؤسسات حقوقی با دفاتر وکالت .   

1        شرایط تأسیس مؤسسه حقوقی

تا سال 1391 تأسیس مؤسسه حقوقی منوط به حضور حداقل 3 وکیل که یکی از آنها می بایست حداقل ده سال سابقه فعال وکالت داشته است می بود . لکن در سال 1391 طی بخشنامه ای از سوی مدیرکل ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری این شروط برداشته شد و با اینکه مورد اعتراض بسیاری از وکلا قرارگرفت ، ولی دیوان عدالت اداری آن را ناقض قوانین تشخیص نداد .

2      وظایف مؤسسات حقوقی

عمده وظایف این مؤسسات عبارتند از :

_  ارائه خدمات و مشاوره های حقوقی به کلیه اشخاص حقیقی ، حقوقی داخل و خارجی .

_  تقبل وکالت اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و یا خارجی به جهت و به منظور دفاع از حقوق موکلین در مراجع قضایی داخلی ، خارجی و بین المللی

_  قبول وکالت اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی به عنوان معتمد در کلیه سازمان ها ، ادارات ، ارگان های دولتی و غیردولتی .

_  قبول داوری و معرفی داوران داخلی و خارجی  جهت رفع اختلافات در خارج از دادگاه های داخلی و خارجی

_  ارائه مشاوره ، برگزاری جلسات کارآموزی برای دانشجویان و کارآموزان رشته های حقوق .

_   انجام تمامی فعالیت ها و خدمات حقوقی مجاز برای رسیدن به اهداف مؤسسات و رفع مشکلات و معظلات حقوقی و منفع موکلین .

تفاوت مؤسسات حقوقی با دفاتر وکالت

یک دفتر وکالت که می بایست دارای پروانه وکالت باشد ، تنها شخص وکیل در آن فعالیت دارد و نیز فقط در شهری که پروانه وکالت او در آن صادر گردیده قابل فعالیت است ، دفتر وکالت نیاز به ثبت ندارد ولی مؤسسه حقوقی ارای مزایایی چون فعالیت غیرمحدود در داخل و خارج کشور و شهرهای گوناگون است .          


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 179 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبرنگار ایرانی است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|