تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت در چیست؟

تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت در چیست؟

دوشنبه 23 آبان 1401
19:06
خبرنگار ایرانی

 بعد از فوت متوفی نوبت به انحصار وراثت دارایی متوفی می شود. بسیاری از علمای حقوق درباره مسئله ارث بیان می کنند که دارای حقوق شخص باید بعد از وفات به چه کسی برسد و آیا ماترک او باید درخواست منتقل شود که قانون تشخیص میدهد یا به کسانی که خود متوفی از قبل انتخاب کرده است. تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت امروزه مسئله است که بسیاری از ذینفعان متوفیان با آن درگیری دارند. در ابتدا ورثه شخص تعیین می شود و پس از رسیدگی مرجع قانونی با رعایت تشریفات مقرر در قانون انحصار وراثت رای صادر شده را تصدیق یا گواهی انحصار وراثت مینامند. اما اگر خود شخص در طی وصیت نامه مکتوب یا مراجع قضایی ورثه را مشخص کرده باشد در این حالت حصر وراثت اتفاق می افتد.

تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت

از لحاظ لغوی حصر و وراثت به یک معنا هستند اما در عبارت با یکدیگر اختلاف دارند همچنین رویه قانونی هر دو یکی است اما در انحصار وراثت قانون مشخص میکند که وراث هر کدام چقدر از ترکه متوفی سهم میبرد. در مقابل در حصر وراثت متوفی توسط یک مرجع صالح بر طبق قانون حصار و راست سال ۱۳۰۸ و قانون امور حسبی تعداد وراث را مشخص کرده است. معمولاً افراد ممکن است در شرایط حصر وراثت ندارند که دقیقا باید چه کار کنند پیشنهاد می کنیم با یک وکیل خوب در شیراز در این زمینه صحبت کنند.

اعتراض به درخواست حصر وراثت

شورای حل اختلاف بعد از ارائه درخواست حصر وراثت ممکن است با اعتراض از طرف زوجیت همسر متوفی یا نصب شب و آشنایان شخص متوفی یا تعداد وارثان متوفی مواجه شود. برای رسیدگی به این موضوع شورای حل اختلاف وقت رسیدگی تعیین می نماید. در این زمان بر اساس اعتراضات فرش شده تصمیماتی اتخاذ می شود. شخص مصر برای دادخواست به دادگاه خانواده در جلسات رسیدگی حاضر و بعد از بررسی اسناد و دلایل قانونی او رای مقتضی توسط قاضی صادر می شود. سپس برای صدور گواهی انحصار وراثت باید به مرجع صالح یا همان شورای حل اختلاف مراجعه کنند. در میان افرادی که میتوانند به حصر وراثت اعتراض کنند تفاوت هایی وجود دارد. زیرا برخی از آنها حقی برای اعتراض به درخواست ندارند و برخی دیگر به دلایل قانونی میتوانند اعتراضشان را ابراز کنند. در ادامه درباره موضوع بیشتر صحبت می کنیم.

افراد دارای حق اعتراض به درخواست حصر وراثت

با توجه به ماده ۳۶۹ و ۳۶۲ در قوانین امور حسبی اشخاص ذینفع در ترکه متوفی گویای آن است که این اعتراض قابل تجدیدنظر و فرجام خواهی می باشد. بر اساس ماده ۱۶۲ قانون امور حسبی شورای حل اختلاف و رسیدگی درباره اعتراض شخص ذینفع در ترکه متوفی، جلسه برگزار می‌کنند و بعد از بررسی اسناد و مدارک حکم صادر می کند. همچنین دادستان محل سکونت شخص متوفی نیز می تواند اعتراض خود را به نسبت حصر وراثت ابراز نماید. در صورتی که برای دادستان تعیین شود، شخص متوفی دارای وارثی نبوده و همچنین درخواست صدور گواهی انحصار وراثت نیز بر اساس قانون نبوده بدین ترتیب میتوان به درخواست حصر وراثت اعتراض و از صدور گواهی انحصار وراثت جلوگیری کرد. همچنین اگر فرد محجور یا غایب ذینفع شخص متوفی یا امین انتخاب نشود داستان می تواند اعتراض خود را به نسبت صدور گواهی انحصار وراثت را ابراز کند.

نکات مهم در خصوص گواهی انحصار وراثت

  • تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت در زمان مشخص شدن وراث و تحریر ترکه می باشد. در صورت عدم اعتراض و صدور گواهی انحصار وراثت دیگر زمانی برای اعتراض نیست.
  • اگر در زمان فوت شخص نطفه منعقد گردد. جنین وارث به حساب می آید و باید در دادخواست گواهی انحصار وراثت قید گردد.
  • اگر یکی از وراث محجور باشد و بقیه هم این داشته باشد دادستان میتواند حق اعتراض به درخواست گواهی انحصار وراثت را داشته باشد.
  • در صورتی که مبلغ ترکه بیشتر از ۱۰ میلیون نباشد نیازی به انتشار آگهی عمومی به منظور گواهی انحصار وراثت نیست.
  • در صورتی که متوفی و وراث و ساکن روستا باشند و مبلغ ترک بیش از ۱۰ میلیون ریال نباشد، آگهی عمومی یک بار و یک روز در اماکن عمومی محل اقامت متوفی نصب می گردد.
  • در صورتی که متقاضی انحصار وراثت از روی عمد نام وارث یا وارثین را در دادخواست قید نکند کلاهبردار محسوب می‌شود و در قانون برای این عمل مجازات تعیین شده است.

مشاوره انحصار و حصر وراثت

افرادی که می خواهند در انحصار وراثت اعتراض بزنند یا از چگونگی روند قانونی آن اطلاع یابند می توانند از مشاوره آنلاین و چت با وکلای شیراز بهره مند گردند. یک وکیل توانا و باتجربه میتواند شما را به بهترین نحو راهنمایی کند.


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 148 ] [ امتیاز : 4 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبرنگار ایرانی است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|