تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
آیا ارتودنسی بر گفتار تاثیر می گذارد؟ + چند نکته برای یک یا دو هفته اول پس از درمان دندان

آیا ارتودنسی بر گفتار تاثیر می گذارد؟ + چند نکته برای یک یا دو هفته اول پس از درمان دندان

سه شنبه 22 فروردين 1402
14:01
خبرنگار ایرانی

 


آیا ارتودنسی راهی برای درمان مشکلات گفتاری است یا خود باعث ایجاد مشکلات و مشکلات گفتاری می شود؟ به خاطر دندان هایم نمی توانم خوب صحبت کنم. می گویند ارتوپدها می توانند مشکل من را حل کنند، اما می ترسم دیگر نتوانم صحبت کنم. برای پاسخ به رایج ترین سوالاتی که بسیاری از مشتریان در مورد تاثیر ارتودنسی بر گفتار از ما می پرسند با ما تماس بگیرید.


ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که به رشد صورت، قرار دادن دندان ها و پیشگیری و اصلاح نامرتبی دندان ها می پردازد. اهداف اصلی درمان ارتودنسی بهبود عملکرد دندان ها، زیبایی سلامت کلی دندان ها می باشد.

در نتیجه می توان گفت که هدف اصلی درمان ارتودنسی رفع مشکلات عملکردی دندانی است که به مفصل فک و دندان های کج آسیب می رساند. علاوه بر این، ارتودنسی می تواند دندان های آسیب دیده را اصلاح کند و با صاف کردن دندان ها و اصلاح فک پشت یا جلو به زیبایی صورت شما کمک کند.


مراحل ارتودنسی چیست؟

تکنیک ارتودنسی با استفاده از دستگاه های ثابت یک نوع خاص است. این روش با سایر ابزارها و وسایلی که در طول درمان برای آنها استفاده می شود متفاوت است.


نصب بریس های ارتودنسی

این کار معمولا در دو تا سه جلسه انجام می شود. معمولاً در اولین ویزیت بریس ها در جلوی دندان ها قرار می گیرند و فاصله بین دندان ها قرار می گیرد. در بازدید دوم، بریس ها انتخاب شده و روی براکت ها نصب می شوند.


صاف کردن و صاف کردن دندان ها

در این مرحله زاویه دندان ها اصلاح شده و دندان ها صاف می شوند. این مرحله معمولا با استفاده از سیم نیکل تیتانیوم انجام می شود


کنترل انقباض فک پایین

این مرحله در اکثر درمان های ارتودنسی بسیار مهم است زیرا تا زمانی که ترمیم کامل انجام نشود، دندان های جلویی نمی توانند به درستی به سمت یکدیگر حرکت کنند. انجام این کار نیاز به سیم های محکم دارد و برای این کار از مفتول های فولادی با قطر حداقل 16 استفاده می شود. سیم های 19 و 25 در این مرحله بیشترین آسیب را خواهند دید. با استفاده از ارتودنسی متحرک فک بالا همراه با ارتودنسی ثابت فک پایین می توان رکود را اصلاح کرد.


اصلاح زاویه دندان های قدامی بالا

این معمولاً پس از اصلاح تحلیل رفتگی فک پایین انجام می شود. رشد رو به جلو فک پایین، عدم رشد فک بالا و دیستالیزه شدن مولرها به این امر کمک می کند.

این روش با مواد مختلف و عموماً با استفاده از مفتول های فولادی 19 و 25 انجام می شود. برای این کار می توان از مواد کمکی مانند فنر بین دندان آسیاب و کانین بالایی، پارچه سر یا لاستیک کلاس 2 نیز استفاده کرد.


ترمیم حفره دندان

پس از اصلاح زاویه دندان ها، فضای باقی مانده باید بسته شود. برای این کار از وسایل کمکی مختلفی مانند فنر تیتانیوم نیکل، زنجیر الاستومری و نوارهای لاستیکی کلاس 2 و 3 استفاده می شود.



تسلیم شدن به موقع

زمانی که دندان های ثنایا، دندان نیش و دندان های آسیاب به خوبی در کنار یکدیگر قرار گیرند می توان مرحله نهایی کار را انجام داد. این روش به دقت بالایی نیاز دارد زیرا براکت ها و براکت ها باید دقیقاً تنظیم شوند تا نتیجه نهایی قابل قبول باشد. بنابراین تغییر موقعیت براکت ها و براکت ها در این مرحله طبیعی است. برای ایجاد لقمه مناسب در انتهای کار می توان از کش روی دندان های آسیاب بالایی استفاده کرد.



براکت را باز کنید

پس از دستیابی به نتیجه درمانی قابل قبول، براکت ها و لوازم جانبی ثابت برداشته شده و به بیمار یک نگهدارنده تعبیه می شود.

نگهداری

پس از درمان ارتودنسی، مهم است که دندان ها را در موقعیت جدید خود نگه دارید. به این مرحله تعمیر و نگهداری می گویند. نگهدارنده وسیله ای است که می تواند دندان ها را بعد از ارتودنسی در جای خود نگه دارد و به لثه ها و بافت های اطراف آن اجازه ترمیم دهد. هولدرها بر دو نوع ثابت و متحرک هستند.



درمان ارتودنسی چه تاثیری بر گفتار دارد؟

واضح است که تمام درمان های ارتودنسی، از ارتودنسی نامرئی گرفته تا ثابت و مرئی، همگی به نوعی بر گفتار تأثیر می گذارند. اما اجازه دهید تاثیر ارتودنسی بر گفتار را از دو منظر متفاوت بررسی کنیم. ابتدا در مورد مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان و تاثیر آن بر گفتار و سپس تاثیر درمان ارتودنسی بر گفتار صحبت می کنیم.
 

 

ناهنجاری های فک و دندان و تاثیر آنها بر گفتار

اختلالات و ناهنجاری های زیادی در ارتباط با فک و دندان وجود دارد که بر گفتار تأثیر می گذارد. هنگامی که دندان ها کج هستند یا فک کوچک و بزرگتر از حد طبیعی است، فضای داخل دهان غیر طبیعی است و زبان در حرکت و چرخش مشکل دارد.

در واقع برای اینکه بتوانید صحبت کنید، دهان شما باید فضای کافی برای حرکت زبان داشته باشد تا بتوانید کلمات و حروف را تلفظ کنید. اگر دندان های شما ناهموار هستند یا مشکلات دیگری دارید، قطعا نمی توانید به درستی و مانند یک فرد عادی صحبت کنید.



تاثیر درمان ارتودنسی بر گفتار

پس بیایید جور دیگری به آن نگاه کنیم. فرض کنید درمان ارتودنسی ثابتی داشته اید و به عنوان مثال از بریس های سرامیکی برای صاف کردن دندان های خود استفاده می کنید. البته پس از مدتی که با این لیست ها تماس می گیرید، احساس ناراحتی می کنید و عادت کردن به این وسایل و شرایط زمان می برد. از آنجایی که زبان شما مانند سیم به موانع برخورد می کند، طبیعی است که در صحبت کردن مشکل داشته باشید. اما این وضعیت موقتی است و نگران آن نباشید. فکر کنید بعد از اتمام درمان و برداشتن قفسه سینه، گفتار شما به حالت عادی باز می گردد و در تلفظ عبارات و کلمات مشابه زمانی که دندان هایتان کج بود مشکلی نخواهید داشت. بنابراین حتی در این مورد نیز تاثیر ارتودنسی بر گفتار مثبت و سازنده است و مانعی برای شما ندارد.


درمان ارتودنسی چگونه گفتار را بهتر می کند؟

در ساده ترین حالت، فرض کنید دندان های یک فرد با هم فاصله دارند. اگر این فاصله معمولاً در جلوی دندان‌ها باشد، وقتی فرد صحبت می‌کند، با حروفی مانند S، S، Z، ย و ... صدایی شبیه نوار می‌شنود. درمان چسب همراه با دکمه ها و لایه های لایه ای به راحتی شکاف را می بندد و وقتی فرد صحبت می کند صدایی شنیده نمی شود.با او تماس بگیرید.

به طور مشابه، اگر فردی اوربایت یا آندربایت داشته باشد (یعنی فک بالا یا پایین او در مقایسه با فک دیگر خیلی جلوتر باشد)، نمی تواند به راحتی صحبت کند و معمولاً با هوش کمتر صحبت می کند. اما پس از درمان این مشکل، فرد می تواند به راحتی صحبت کند.



کدام دستگاه های ارتودنسی بیشترین تاثیر را روی گفتار دارند؟

چند روز پس از نصب بریس های فلزی و بریس های شفاف. شما به اصطلاحات جدید عادت خواهید کرد و کلمات شما تغییر چندانی نخواهند کرد. اما جوراب ها به دلیل اینکه در کناره های زبان شما قرار می گیرند و به زبان شما بسیار نزدیک هستند، تاثیر بیشتری روی صحبت شما دارند. در طول زمان این مشکل برطرف خواهد شد. و زبان به تدریج خواهد شد به داشتن زبان بند عادت کنید.



نکاتی را برای یک یا دو هفته اول پس از ارتودنسی بررسی کنید

هنگامی که برای اولین بار شروع به پوشیدن بریس می کنید، ممکن است کمی طول بکشد تا با ظاهر جدید خود و احساس درمان سازگار شوید. ممکن است احساس محدودی در گونه ها و زبان خود داشته باشید، که می تواند گفتن کلمات یا جویدن غذای جامد را دشوارتر کند. این طبیعی است و دهان شما باید بعد از دو هفته به آن عادت کند و به حالت عادی بازگردد. برای عادت سریع به ارتودنسی مراحل زیر را دنبال کنید.



تمرین واژگان

پس از نصب وسایل ارتودنسی، به خانه بروید و سعی کنید با صدای بلند از روی کتاب بخوانید. کمکم کن کلمات را بگویم ببینید با کدام حروف و کلمات مشکل دارید. مثلاً اگر نمی توانید حرف «ج» و صدای آن را درست تلفظ کنید، تمرین کنید تا بتوانید کلمات با حرف «ج» را درست تلفظ کنید. آواز خواندن، صحبت کردن با دیگران یا اقوام نیز می تواند به بهبود تلفظ شما کمک کند.


 

از موم ارتودنسی استفاده کنید

برخی از بیماران به دلیل تماس قسمت های مختلف دندان ها علاوه بر مشکلات جزئی گفتاری، درد را نیز تجربه می کنند. به عنوان مثال، ممکن است زبان به سقف دهان برخورد کند و باعث آسیب شود.

برای جلوگیری از این مشکل، موم ارتودنسی را از متخصص ارتودنسی خود بگیرید و آن را روی بریس های خود بمالید تا هنگام لمس زبان شما درد نکند. این موم دایره لغات شما را بهبود می بخشد.



آرام صحبت کن

برای جلوگیری از مشکلات، سعی کنید در چند روز اول خیلی آهسته صحبت کنید. گفتار کند می شود تا زبان به شرایط جدید عادت کند و کلید را نزند.



صبور باشید تا به تاثیر ارتودنسی بر گفتار عادت کنید

به یاد داشته باشید که هر گونه ناراحتی ناشی از درمان ارتودنسی، حتی اگر بسیار جزئی باشد، مشکل بسیار کوچکی است که باعث می شود تا پایان عمر لبخندی عالی داشته باشید، لطفا تا زمانی که به آن عادت نکنید صبور باشید.



اخرین حرف

در این مقاله شما با املا و درمان آن آشنا شده اید او همچنین از تاثیر زبان املایی بر کلمه آگاه بود. اگر سوال یا نظری دارید در کامنت بنویسید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
 

مشاهده متن کامل: https://realtimedentist.com/1399/03/بهترین-متخصص-ارتودنسی-شیراز-آدرس-و-تلف/


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 5896 ] [ امتیاز : 4 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبرنگار ایرانی است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|