تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
سقف فولادی چیست، اجزا و مزایای آن چیست؟

سقف فولادی چیست، اجزا و مزایای آن چیست؟

پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403
11:04
خبرنگار ایرانی



یکی از عوامل مهم در ساخت و ساز به روش جدید، سرعت بالا، سبک سازی و حذف مصالح و روش های قدیمی است که زمان بر و پرهزینه است. سبک سازی و کاربرد سریع دو اصل مهم است که در سراسر جهان مورد توجه ویژه قرار گرفته است و مهندسان، معماران و سازندگان مصالح ساختمانی تمام تلاش خود را می کنند تا بتوانند محصولاتی را روانه بازار کنند و طرح هایی را ایجاد کنند. برای رسیدن به وزن باید اشکال مختلف کاهش یابد و صنعت باید سریعترین صنعت در ساخت و ساز باشد.

یکی از قسمت های ساختمان که تاثیر زیادی در سرعت ساخت دارد سقف سازه است. در صورت استفاده از روش های نوین اجرای سقف، پروژه در مدت زمان کوتاه و بسیار مناسب اجرا می شود. سقف عرشه فولادی یکی از روش های جدید سقف سازی است که امروزه در جهان علاقه مندان زیادی پیدا کرده است.

پوشش سکوی فولادی از ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار بدون نیاز به میله یا حذف قالب ساخته شده است. وزن این سقف 30 تا 60 درصد کمتر از سقف های مشابه است و سرعت این سقف تقریباً 12 برابر بیشتر از سقف های معمولی مانند دال های بتنی و تیرهای بلوک است.

آشنایی با سقف های فولادی

اگرچه زمان زیادی از گسترش این نوع سقف ها در کشور ما نمی گذرد، اما در واقع سیستم سقف از SDI 0393 به طور رسمی وارد صنعت ساختمان شده است، طراحی، عملکرد و بهره برداری ایجاد استاندارد صنعتی سقف وی موسسه فولاد است. پشت بام ها در کشور ما به دلیل سرعت بالا اخیرا تمایل به استفاده از سقف های عرشه فولادی افزایش یافته است. این نوع سقف در درجه اول برای ساختمان های اسکلت فلزی است، اما با رعایت نکات احتیاطی می توان از آن در ساختمان های اسکلت بتنی نیز استفاده کرد. استفاده از این نوع سقف یکی از بهترین گزینه های اصلی در پروژه هایی است که پیمانکار بنا به دلایلی از برنامه عقب مانده و کار باید در زمان کوتاهی به اتمام برسد و یا نیاز به کار است. به زودی

عناصر سقف عرشه فولادی در ساختمان های فلزی و بتنی

1) صفحات فولادی

ورق های گالوانیزه مورد استفاده در سقف های مسطح فولادی ابتدا در کارخانه به شکل ذوزنقه در می آیند و سپس به محل کار منتقل می شوند. این ورق ها بسته به نوع سفارش ممکن است ابعاد مختلفی داشته باشند. با این حال، ضخامت آن معمولاً بین 0.8 تا 1.2 میلی متر است و عرض مفید یک ورق معین 915 میلی متر است. طول این ورق ها با توجه به طول دهانه سقف بریده شده و سپس به محل کار حمل می شود. این ورق ها دارای فرورفتگی ها و برآمدگی هایی هستند که ارتباط بهتری بین بتن و ورق ایجاد می کند و در نتیجه سقف عملکرد بهتر و یکپارچه ای دارد.

2) برش و برش (برای سازه های اسکلت فلزی)

کاتر و گل میخ وظیفه انتقال قطعات از دال بتنی به تیر را دارند. با نصب بریکر یا پست، پایداری ورق افزایش یافته و محل امن تری برای کار روی زمین ایجاد می شود. ناودانی ها با دستگاه جوش قوس الکتریکی به تیر فلنج جوش داده می شوند.

همچنین می توان از برش های L شکل به جای گوه استفاده کرد. این کاترها با استفاده از میخ های مخصوصی که از تفنگ میخ شلیک می شوند به تیر وصل می شوند.

3) زره

A: اتصالات قطره و گرما

در عملیات بتن ریزی در مقیاس بزرگ، انقباض و ترک خوردگی اندکی پس از سخت شدن و گیرش بتن اتفاق می افتد. همچنین در اثر تغییر دمای بتن تنش هایی در آن ایجاد می شود که باعث ترک خوردن بتن می شود. به همین دلیل باید از اتصالات حرارتی و قطره ای در سقف استفاده شود. این آرماتورها معمولاً میلگردهایی با قطر 8 میلی متر هستند.

الف: تقویت سازه

این دسته بندی ها بسته به نوع طرح و نوع اسکلت سازه (فلزی یا بتنی) در قسمت های مختلف سقف قابل استفاده هستند. در ساختمان های اسکلت فلزی، طراح اغلب ورق های فولادی را به عنوان میله های کششی در زیر مقاطع T بتن عمل می کند و نیازی به میلگردهای کششی نیست. اما در سازه های بتنی از سیم کششی در تمامی سازه های فولادی در وسط 75 درصد دهانه استفاده می شود. اندازه و محل این مراحل به طول دهانه بستگی دارد.

در سازه های بتنی حتی در سازه های فلزی به دلیل وجود لنگر منفی و ضعیف بودن بتن در کشش لازم است از میله هایی با انحراف منفی در محل اتصال سقف و تیرها استفاده شود. این میله ها باید به صورت کششی در بالای دال قرار گیرند تا دال بتواند به لنگر منفی تکیه گاه پاسخ دهد.

همچنین به دلیل وجود لنگر منفی برای اجرای براکت ها باید از میلگردهای تقویت کننده در بالای دال استفاده شود. روش نصب، طول و میزان انحراف این اتصالات باید به گونه ای باشد که طول محدود کننده کافی برای تحمل تنش داشته باشند. برای سازه های دیوار برشی باید از یک سری مهاربندهای U شکل در محل اتصال دیوار برشی و سقف استفاده کرد تا بادبندهای U شکل دور بادبندهای دیوار برشی پرتاب شده و دندانه های آنها روی سقف قرار گیرد. دال و سپس بتن ریزی و بتن و آرماتورها، تنش های زلزله از سقف به دیوار برشی منتقل می شود، سطح انتقال ایمن و محکم ایجاد می شود.

4) بتن

بتن مورد استفاده در سقف های فلزی مانند بتن برای سقف های دیگر است و نباید از بتن سبک و بتن با مقاومت فشاری پایین استفاده کرد.

سقف های فولادی مجاز است

سقف عرشه فولادی برای استفاده در سازه های مختلف از جمله:

LGS با پانل های سیمانی سبک وزن؛ در ساختمان های صنعتی پیش ساخته سبک مانند PBS CSF و LSF

برای سازه های فلزی سبک و سنگین (مدرن، سنتی، صنعتی و نیمه صنعتی)

با برداشتن قالب ها، تیرها، بلوک ها و کاهش حجم بتن سقف می توان از آن بر روی سازه های بتنی استفاده کرد.

مزایای سقف فولادی

سرعت عملکرد بالا

تشعشعات ثانویه را به حداقل 20 یا 30 درصد مصرف فولاد سازه کاهش دهید.

کاهش وزن سقف، داربست، فونداسیون و در نهایت کاهش وزن سازه

توجه داشته باشید که بار این پروفیل با 8 سانتی متر حجم بتن 210 کیلوگرم بر متر مربع می باشد. در این حالت، وزن سقف مرکب سنتی با همان مشخصات فنی 270 کیلوگرم و سقف تیرچه مونوبلوک 360 کیلوگرم است. بنابراین، این سقف 40 درصد سبک تر از سقف های بلوک و 22 درصد سبک تر از سقف های مرکب سنتی است.

15 تا 20 درصد صرفه جویی در انرژی سقف بتنی

امکان ساخت تمامی سقف های ساختمان به صورت همزمان

مسیر نصب آسان و ایمن زیر سقف و همچنین تعمیر و تعویض بسیار آسان نقاط آسیب دیده

کاهش قابل توجه هزینه های عملیاتی کارگاه

ارائه آرماتور کششی سقف با ورق که 60 تا 70 درصد در هزینه آرماتور صرفه جویی می کند.

ایجاد یک پلت فرم فولادی بسیار ایمن در هنگام ساخت سقف

کاهش ضخامت سقف و افزایش ارتفاع مفید کف

ایجاد یک سطح یکنواخت در زیر سقف

انعطاف پذیری با هر نوع طراحی از نظر معماری و کاربری

امکان پردازش هر نوع سازه فلزی

نیازی به گذاشتن شمع و استفاده از چهار دستگاه تراش نیست

قابلیت اجرا در انواع محیط ها و شرایط آب و هوایی

عملیات unframing و defragging

اجرای روان کانال ها و رایزرها طبق نقشه های معماری

حمل و نقل آسان و نیاز به حداقل فضای ذخیره سازی و نگهداری دارد

دقت بالا، کار تمیز و توانایی کنترل در حین انجام آن

 


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 19 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبرنگار ایرانی است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|